dimecres, 24 de gener del 2018

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER. MASIA DE CAN RIBOT. CUELLS. FOIXÀ. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar una fotografia de la capella del Roser de Can Ribot a Cuells, que li enviava al ensems la Fina Pi Llobet, a la fotografia apareix R.Costa.


A la pàgina http://www.foixa.cat/media/sites/136/9-fxa-els-llocs-interes.pdf , Foixà no disposa d’un Catàleg de Patrimoni o de de masies en línia, ni se’n diu res d’aquesta masia i capella a : https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Baix_Empord%C3%A0#Foix%C3%A0

L’any 1240 Berenguer Ribot és el primer propietari documentat, de l’edifici conegut també per Can Ferrer-Pagès, gran masia del segle XVI amb finestres gòtiques i renaixentistes. Davant la seva façana hi ha una capella dedicada a la Mare de Déu del Roser, que al frontó del portal mostra la data de 1580, acompanyada de sengles medallons amb dos perfils en baix relleu.

Ens agradarà rebre’n imatges del interior a l’email coneixercatalunya@gmail.com , també si existeixen els Goigs d’aquesta capella.

L’Empordanet està sens dubte, molt aprop de Déu, en matèria però, del patrimoni històric i/o artístic, i de la seva documentació, a Foixà i a Catalunya, el ‘maligne’ fa anys i panys que esmerça esforços perquè no se’n faci esment. Com en política, sembla que les forces de l’eix del mal, de moment surten guanyadores.

En la tasca de divulgació del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, ens trobem contínuament amb entrebancs; tenim clar que escriure en català i de Catalunya, desagrada profundament a determinats ‘col·lectius’, ens sorprenia relativament però, que si afegís Facebook; des ‘uns dies ençà el sistema, persisteix , en allò de ‘ estas bloqueado, si no te parece correcto nos lo dices, y haremos lo que nos de la gana’ . Avui 24.01.2018 , CONTINUO doncs en ‘llibertat vigilada’ , si podeu compartiu vosaltres aquests posts. Gràcies.

Els preguntava – als de Facebook – si la restricció té connotacions polítiques, ras i curt, si obeeixen a instruccions dels Partits de l’eix del mal. La persistència del bloqueig esvaeix els meus dubtes.

Facebook no té un sistema de garanties per als usuaris, que podria evitar aquestes situacions abusives. Únicament tenim – de moment – la possibilitat de denunciar-ho davant de l’opinió pública.

Hi ha alguna manera de fer saber aquesta situació al Mark Elliot Zuckerberg (White Plains, EUA, 14 de maig de 1984), dubto molt que sigui conscient d’aquesta transgressió per part de la filial en llengua castellana.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada