dijous, 16 de novembre del 2017

CAPELLA DE FIBRACOLOR DE TORDERA. EL TRÀNSIT DE L’ESGLÉSIA CATÒLICA A L’ESGLÉSIA MISSIONERA EVANGÈLICA. EL MARESME SOBIRÀ. CATALUNYA

No sabia trobar cap dada relativa als tècnics que feien possible l’any 1952, la instal·lació de l’empresa de tints, aprestos i acabats tèxtils Fibracolor, a la dreta de la Tordera.

Sobta un xic que en aquells anys es poses en pràctica un muntatge amb la filosofia ‘paternalista’ de les colònies fabrils de darreries del segle XX i primeres dècades del segle XX, fet i fet però, la dictadura superava de poc els XX AÑOS TRIUNFALES.

Llegia que costat de la fàbrica es bastí un barri per a tècnics i treballadors amb cases unifamiliars voltades de jardins, amb serveis, camps d’esports i capella, de la que no consta l’advocació, i ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Fotografia de ALBERTO GONZÁLEZ ROVIRA

Trobava una noticia, l’Església Missionera Evangèlica (IME) de Tordera, es farà càrrec de reformar la capella de Fibracolor, i que el cost d’aquestes obres, es cobrirà majoritàriament amb les donacions voluntàries dels integrants de l’IME de Tordera.

http://radiotordera.cat/radio/?p=38564

http://www.tordera.cat/document.php?id=5713&per_imprimir=1

Imagino que tot plegat, la cessió, la reforma ,..., es va recollir en algun acord i/o contracte del que ens agradarà tenir-ne noticia.

Voldria rebre fotografies, del interior i del exterior, de l’església a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Prop del mar, el trànsit dels edificis religiosos acostuma a fer-se des de l’església catòlica a alguna de les confessions ortodoxes.

http://relatsencatala.cat/relat/parroquia-de-la-icona-de-la-mare-de-deu-de-la-tendresa-patriarcat-de-serbia-girona/1060822

http://www.guimera.info/wordpress/tribuna/?p=3208

Quina raó tenia el Venerable Arquebisbe de Tarragona i Cardenal de l’església catòlica romana, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), la signatura de la CARTA COLECTIVA DE LOS OBISPOS ESPAÑOLES A LOS OBISPOS DE TODO EL MUNDO posava en marxa el mecanisme que inexorablement ha portat a la secularització i a la descreença una part substancial de la ciutadania.

Avui, aquella església que beneïa la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, i assumia tot l’horror que allò va desfermar, calla, i per tant una vegada mes, atorga i consent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada