diumenge, 19 de març del 2017

CAPELLA DEL COL•LEGI DEL ROSER. SANT JULIÀ DE VILATORTA. OSONA. CATALUNYA

Llegia al Mapa de Patrimoni de Sant Julià de Vilatorta que la Capella del Roser es troba al costat dret del Col•legi del Roser.

La capella va ser inaugurada el 10 de juliol de l'any 1904, amb la presència de Josep Torras i Bages (les Cabanyes, Alt Penedès, 12 de setembre de 1846 - Vic, Osona, 7 de febrer de 1916), bisbe de Vic.

Ens agradarà rebre noticia del seu autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com ja que el temple fou construït en data molt posterior a l'escola acabada l'any 1864 per l’arquitecte Manuel Vega i March (1871-1931

És d'estil historicista, i segueix l'estètica neogòtica, però no trenca amb la línia modernista de l'escola. La capella és de nau única i la coberta està culminada amb pinacles. Els murs laterals i l'absis són sostinguts per contraforts. Les façanes són de pedra sense polir, amb ornamentacions de materials diversos (guix, pedra tallada, vitralls). A la façana principal en destaca la portalada de forma ogival amb relleus de pedra.




Fotografies de Jordi Contijoch Boada

Al frontó, hi ha un baix relleu fet de guix i per sobre hi ha una rosassa amb vitralls. A l'absis hi ha altres òculs.

L'element més destacable d'aquesta edificació és el relleu frontal damunt del portal "Jesús i els nens", obra de Josep Llimona Bruguera (Barcelona, 8 d’abril de 1864 - ibídem, 27 de febrer de 1934)

La història de la capella va unida a la del Col•legi d'Orfes, inaugurat l'any 1897.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada