divendres, 27 de gener del 2017

CASTELL DE SANT MIQUEL. VISTES DE VERTIGEN. GIRONÈS

La Maria Plana Pla, publica unes fotografies fetes a les restes del castell de Sant Miquel, situat al cim de la muntanya homònima, la seva ubicació permetia el control dels territoris circumdants; es conserven diverses estructures, sense haver aclarit encara, l'evolució de la construcció, envoltada per un fossar.



Segons els estudis publicats, l'ermita, dedicada a Sant Miquel Arcàngel, es va aixecar durant la segona meitat del segle XV, l’any 1451, i es va assentar sobre una torre semicircular que correspondria a una fortificació anterior. També es consideren del mateix període les restes de les dues cisternes quadrangulars i un pany de mur relacionat amb el basament de la possible torre.


Fotografia de http://xiruques-bs.blogspot.com.es/2011/05/129-vall-de-sant-daniel-i-castell-de.html

També es conserven estructures de fortificacions contemporànies, corresponents al segle XIX, en el context de la Guerra del Francès. Va ser en aquell moment quan es va fortificar l'ermita. Les espitlleres visibles avui en dia a l'absis i mur lateral, corresponen a aquest període. A mitjans del segle XIX, es va construir la torre de telègraf òptic al costat sud de l'ermita, de planta quadrada amb basament atalussat i presència de diverses espitlleres.


Havíem fet una bona tasca amb el patrimoni històric i artístic de Palamós i el seu rodal, amb la Maria Plana Pla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada