dijous, 26 de gener del 2017

ANTIGA FABRICA GALLART. PALAFRUGELL. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Continuàvem divulgant el patrimoni històric i/o artístic amb les fotografies del Joan Dalmau Juscafresa, de la casa al carrer de les Botines, 29; cantonada amb l'Hortal d'en Pou, 2 de Palafrugell, l'edifici, inicialment una casa, va ser convertit després en fàbrica, i a dia d’avui torna a tenir usos residencials. Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del mestre d’obres i/o arquitecte, autors de l’edifici i de les successives modificacions.


Reprodueixo de :
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf
Casa de tres plantes que s’estructura acoplant-se al xamfrà del final del carrer Botines, confluència amb el carrers Hostal de’n Pou, Picasso i Camí Fondo, la qual cosa configura una planta trapezial. L’entrada es troba en el mur més curt -del xamfrà- i en el seu portal, de pedra, figura l’any 1826.



Posseeix obertures amb marc de pedra i altres amb trencaaigües fet amb rajol sobre la llinda.


A la llarga façana lateral, que s’estructura seguint el traçat inicial del carrer Picasso, resta visible que l’edifici té dos sectors diferenciats. El sector oposat a la façana -a llevant- té una galeria d’arcs de mig punt a la tercera planta.


El mur posterior dóna a un pati envoltat de magatzems i naus industrials afegits posteriorment, formant un conjunt caòtic i sense interés que es troba en força mal estat. L’interior ha estat modificat en utilitzar-lo per a usos industrials.

La façana ha estat recentment molt mal restaurada, tant pel color com pel tractament dels emmarcaments de pedra de les obertures i els carreus en general

La fàbrica Gallart era una de les dedicades a la producció de maquinària per a la indústria surera.

Els catalans hem de recordar en tot moment que , QUI PERD ELS SEUS ORÍGENS, PERD LA SEVA IDENTITAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada