dijous, 17 de novembre del 2016

CAN QUINTANA. COLOMERS. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Els arbres no ens deixen veure el bosc, com tampoc les cases dels carrers estrets de Colomers, ens permeten veure Can Quintana, un edifici de grans dimensions, que mostra en alçaria planta baixa, 2 pisos i coberta a dues vessants amb ràfec de coronament . la construcció , d'estructura complexa, presenta dues façanes d'accés, una (a l'est) que la comunica amb el carrer Mossèn Cinto Verdaguer de Colomers, i una altra que, a través d'un gran pati, s'obre a la façana , limitada per una tanca amb un gran portal que dona als afores del poble. La complexitat de l'obra s'incrementa per la diferencia de nivells entre ambdues vies d'accés, que se salva mitjançant terrasses.


La façana més interessant és l'occidental, amb porta centrada d'arc escarser i obertures rectangulars, entre les quals cal remarcar-ne tres, decorades amb caps d'àngels . un ampli vestíbul comunica amb les estances de la casa, de la planta baixa (2 grans portes allindades a dreta i esquerra ) i de la planta noble; al fons un corredor cobert amb volta de canó condueix al jardí. La façana posterior té una distribució similar a la principal. Però més senzilla : porta d'arc carpanell i obertures rectangulars distribuïdes en planta baixa i dos pisos.

Altres elements remarcables de l'edifici són la façana sud, on hi ha un rellotge de sol amb la data 1835, una elevada torre rectangular que sobresurt del conjunt, i les restes d'esgrafiat de les façanes anterior i posterior.
El casal va ser construït el segle XVII. En una de les llindes de la façana principal figura inscrita la data 1615. posteriorment. L'edifici va experimentar diverses obres de reforma. Del segle XIX és la torre que s'eleva per damunt del conjunt de Can Quintana.

La propietat va ser adquirida fa anys per l'empresari i polític català Josep Maria Figueras i Bassols (Barcelona, 18 de desembre de 1928 - 30 de març de 1994)

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , posar ‘ en valor’ el patrimoni històric i /o artístic que Catalunya conserva – encara - és feina de TOTHOM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada