dilluns, 25 de juliol del 2016

L’EDIFICI DE L’ANTIC AJUNTAMENT D’ALBATÀRREC A LA COMARCA DEL SEGRIÀ ACOLLIA TAMBÉ LES ESCOLES PÚBLIQUES ABANS DE LA DICTADURA FRANQUISTA?.

Retratava l’edifici de planta baixa i dos pisos de composició inicialment simètrica, encara que avui desvirtuada, que havia acollit l’ajuntament, i em pregunto si també les escoles.


A la façana principal, les obertures de la planta baixa i el primer pis són d'arc rebaixat i les del segon pis quadrangulars però totes estan emmarcades per una motllura llisa, a l'igual que la separació entre els diferents pisos. A la façana lateral totes les obertures són allindades però també estan emmarcades per la motllura llisa. A la primera planta de la façana principal hi ha un balcó corregut de pedra. El parament és de grans carreus de pedra ben escairats.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de si en aquest edifici hi havia també les escoles públiques abans de la dictadura franquista, i l’autor i data en que s’aixecaven les ‘escoles noves’ que acullen avui diversos serveis públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada