dijous, 7 de juliol del 2016

IN MEMORIAM DELS EDIFICIS ESCOLARS DE SENTMENAT ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. VALLÈS OCCIDENTAL

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista 
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Tenia ocasió de documentar alguns dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista,de Sentmenat, al Vallès Occidental ,  i també el que es suspenia com a conseqüència de la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, i que amb un plantejament menys ambiciós – l’educació no ha estat mai una prioritat pels feixistes, ni pels cleptofeixistes - s’executaria en els mal dits AÑOS TRIUNFALES.


Escola que es feia a l’edifici de cal Dulçura, i quin import no fou satisfet pel Bisbat de Barcelona això portaria al propietari estafat a deixar clar que no volia cap sacerdot a les seves exèquies. Tenim clar que està al cel, i l’Arquebisbe de Barcelona de l’època al infern. L’escola la dirigien les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. 


Primer edifici fet expressament per Escola Pública a Sentmenat.

Fins aleshores des de l’ajuntament es llogaven cases, en quins contractes s’estipulava que a més de la renda mensual, l’arrendador tenia dret a fer servir les ‘aigües brutes’ per adobar les terres. 


Primera escola edificada desprès del conflicte bèl•lic, mal dit ‘ Guerra Civil’ , eufemisme que vol amagar la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Hem recuperat imatges de més de 955 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho. 

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada