dimarts, 10 de maig del 2016

SANTUARI DE LA SALUT. SANT FELIU DE PALLEROLS. LA GARROTXA. GIRONA

Consultava patrimoni Gencat per veure que ens diu del Santuari de Nostra Senyora de la Font de la Salut, al terme de Sant Feliu de Pallerols, a la comarca de la Garrotxa, a la que havíem dedicat suara un article relatiu a la transformació temporal en colònia escolar en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contrac el govern LEGÍTIM de la II República.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2016/05/in-memorian-de-la-colonia-escolar-al.html
https://issuu.com/1coneixercatalunya/docs/1_in_memoriam_de_la_colonia_escolar

La façana principal és de pedra amb cantoneres arrodonides. Presenta un petit rosetó i la porta d'entrada és d'estil neoclàssic.


La planta és rectangular i té un campanar adossat a la part esquerra; també és de pedra treballada i cantonades arrodonides i s'hi conserva una campana de ferro.

A banda i banda hi ha dos cossos adossats. Una balma que conté una font s'uneix a l'edifici formant una lliça per on passava l'antic camí de Vic a Sant Feliu.

Vegeu els Goigs:
http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2011/06/goigs-la-mare-de-deu-de-la-salut-de_29.html


http://lagarrotxa.net/geografia/sant-feliu-de-pallerols/santuari-de-la-mare-de-deu-de-la-font-de-la-salut/

Vegeu la cronologia del Santuari :
https://books.google.es/books?id=IlK4juMc0n0C&pg=PA20&lpg=PA20&dq=goigs+a+la+verge+de+la+salut+de+sant+feliu+de+pallerols&source=bl&ots=J4Eg5HYL8z&sig=j_HQDLMYGeEhteuoaq9SFqecDAw&hl=ca&sa=X&ved=0ahUKEwj3tdX52c_MAhXIChoKHUN0B_AQ6AEILzAD#v=onepage&q=goigs%20a%20la%20verge%20de%20la%20salut%20de%20sant%20feliu%20de%20pallerols&f=false

Deixava la meva pregaria a l’Altíssim, Senyor, allibera el teu poble !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada