dijous, 19 de maig del 2016

SANT MIQUEL, EL MAGATZEM ROMÀNIC DE GRANYENA DE LES GARRIGUES. LLEIDA

Em costava reconèixer les traces romàniques de la que havia estat església parroquial fins que durant la primera guerra carlina ( 2 d'octubre de 1833 – 6 de juliol de 1840 ) va quedar malmesa i va acollir una comunitat de monges.


Patrimoni Gencat ens diu pel que fa a la seva descripció ; Petita església romànica del segle XIII però amb importants modificacions, sobretot del segle XVIII. Té una sola nau coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada i a la zona de l'evangeli, hi ha dues petites capelles laterals força ben conservades cobertes amb volta de creuria, ja d'època gòtica amb restes de policromia.


Fotografia de Conrad1

El més interessant és la portada, tot i que també és un dels elements més malmesos ja que es tapià i posteriorment, s'hi obrí un balcó. És una portada lateral feta a partir d'un arc de mig punt amb arquivoltes sostingudes per pilastres adossades i capitells amb decoració vegetal. Una de les arquivoltes està decorada amb puntes de diamant.



Fotografia de Carles Betriu Reñé. 1982

Malgrat no se’n fa esment, l’edifici actualment és propietat de l’ajuntament de Granyena, que hi ha fet algunes obres de restauració.


El Princep de les Milícies Celestials s’ha vist en lloc pitjors, oi?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada