diumenge, 22 de maig del 2016

ESCOLA DEL SÒL DEL PONT. RODA DE TER. OSONA.

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Retratava l’edifici de l’escola pública Sòl del Pont de Roda de Ter.

No trobava cap dada del seu autor, i el Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em comentava , l’autor fou l’arquitecte LLuis G Colomer Ballot, del que ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del lloc i data de naixement i traspàs.



Penjaré això al facebook de l’Abans de Roda de Ter amb l’esperança que des de l’Escola es faci esment de la seva història. Roda de Ter, està a la Catalunya ‘ catalana’, o ja no ?.

Alhora voldria demanar a qui pugi tenir-ne informació quan i qui va fer l’escola de la Còlonia Salou de les Masies de Roda, i una imatge d’aquell edifici que està avui sota les aigües del pantà.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada