divendres, 27 de maig del 2016

AQUEST EDIFICI DE SANT PAU DE SEGURIES VAL SER L’ESCOLA?. EL RIPOLLÈS. GIRONA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Cal ‘trepitjar país’ , enraonar amb les persones que van néixer i/o viure a cadascun dels indrets de Catalunya, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, la ‘foscor’ esvaïda l’esperança de transformar la Democraciola en Democràcia, ha tornat arreu.

M’explicaven que l’edifici que hi ha al costat de l’església ‘ vella’ de Sant Pau de Seguries, a la comarca del Ripollès havia estat una escola.


No té Sant Pau de Seguries, un cataleg de patrimoni en línia, sou pregats de confirmar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com si veritablement l’edifici va exercir com escola abans de la dictadura franquista.

No hi ha per tant, constància de l’enginyer, mestre d’obres i/o arquitecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada