divendres, 13 de maig del 2016

ANTIC AJUNTAMENT I ESCOLES DE VILANOVA DE BELLPUIG. EL PLA D’URGELL. LLEIDA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Quan demanava, on estaven les escoles abans de la dictadura franquista, m’adreçaven a una gran casa de carreus de pedra i tres plantes: planta baixa amb porta principal d'arc de mig punt dovellat, una petita porta i una finestra, planta noble separada de la baixa per una motllura que sobresurt i tres grans finestrals iguals; planta superior amb tres portes sortides de balcó. Els balcons coincideixen amb els finestrals de la planta noble. Remata la façana una cornisa que sobresurt. La façana lateral té finestres a les plantes.


l'Ajuntament va ser traslladat a un antic convent de monges que hi havia a la localitat, i avui aquest edifici acull el CRAE Llar Vilanova.

Us imagineu com seria tot plegat si no s’hagués produït la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República ?.

Ens calen encara MOLTS EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA, és essencial comptar amb la col•laboració de la ciutadania, les mal dites ‘forces politiques’, unes per una raó i altres per la contraria, no consideren que aquest tema tingui cap importància.

Val a dir que la ‘Democraciola’ començava formalment l’any 1978 , i d’aleshores ençà els únics indicadors que han crescut de forma exponencial, son els de l’estultícia i la corrupció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada