dimarts, 26 d’abril del 2016

ESGLÉSIA DELS PARES CAPUTXINS. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA

Josep Danés i Torras (Olot 1891 – Barcelona 1955), reedificava de cap i nou l’any 1943 , aquesta església que havia estat destruïda en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Manuel Almeda i Esteva (Girona, 1848 – 1938), havia estat autor de l’edifici l’any 1888, ens agradarà – si és possible – rebre imatges d’aquell edifici a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Patrimoni Gencat ens diu que és un temple d'una sola nau i capelles laterals. Va ser bastida amb pedra volcànica i es va emprar el rajol per fer els cantoners i les obertures. La porta d'accés té tres arcs en degradació i timpà decorat amb Sant Roc; la vila d'Olot, l'església de Sant Estece i la de Sant Francesc fan de teló de fons. El campanar, situat damunt la façana principal, és d'espadanya, té un sol ull i no té campana.


Els interiors són estucats, jugant amb els colors blancs, marrons i verds. Té un petit transsepte, ocupat per dos capelles, amb pis superior. Cal destacar les capelles de la Puríssima Concepció i de la Mare de déu de Montserrat fetes amb mosaics de colors (tessel•les).


L'església és emprada pel bisbat de Girona com a parròquia de Sant Cristòfor les Fonts.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada