diumenge, 17 d’abril del 2016

ESGLÉSIA DE SANT JOSEP OBRER. LA CANYA. VALL DE BIANYA. LA GARROTXA. GIRONA

La Canya està repartida entre els municipis de la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts (dins del terme municipal d'Olot també hi trobem la capella d'Esperança i una zona industrial que té el nom del poble), aqueta dissortada circumstància fa difícil pouar en la història d’aquest nucli.

Llegia a :
http://www.festeslacanya.com/

En relació a l’església parroquial de Sant Josep Obrer que l’’arquitecte Josep Maria Pla va acceptar dissenyar i dirigir gratuïtament l’obra, es feia càrrec de la construcció l’Agustí Soler, empresari constructor de Sant Joan les Fonts.


De l’edifici ens diu patrimoni Gencat ; Església bastida durant els anys 1970. Disposa de planta totalment irregular i teulats plans sense teules. Va ser bastida amb rajols col•locats en alguns sectors a dent de serra, formant entrants i sortints i donant mobilitat als murs.

El campanar va ser fet amb una estructura de ferro i setze anelles de formigó prefabricat. Els interiors són també de rajols i la nau és pràcticament circular, ventilada per estretes i llargues finestres a manera d'espitllera.

Unida a l'església es troba la cas rectoral. Cal destacar la manca d'angles rectes i de línies paral•leles. L'església és una reunió de diferents cossos semicirculars.

La descripció del pregó em semblava del tot encertada ; un temple original, espaiós, fet amb materials actuals, situat enmig d’una terra voltada de romànic.

No trobava cap dada del indret on hi havia l’escola abans de la dictadura franquista, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada