diumenge, 21 de febrer del 2016

ESCOLA EL CARME DE SANT SADURNÍ D'ANOIA.

Llegia a : http://elcarme.cat/escola/?page_id=14

L'any 1864 la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat, fundada per Joaquima de Vedruna, estableix un primer col•legi a Sant Sadurní, amb suport de particulars i de l’Ajuntament. Poc després, amb la proclamació  de  la 1a. República,  les  germanes  es  veuen  obligades  a abandonar el poble.

El 1884 les carmelites Vedruna retornen definitivament a Sant Sadurní per atendre una nova escola i un hospital.

El 1914 les germanes porten l’Escola Professional i Domèstica per a noies, patrocinada per la família Raventós, de Can Codorniu. Més tard un grup de pares i mares constitueixen la societat Cultura Popular S.A., per tal que les germanes puguin continuar la seva tasca educativa.

Façana
El 1935 s’edifica l’escola en el seu lloc actual, però l’any següent és obligada a tancar, poc abans de la guerra civil.  Ens agradarà tenir noticia a l'email coneixercatalunya@gmail.com del mestre d'obres i/o arquitecte

El 1939 es reobre el centre amb ampliació de noves aules. El 1967 es construeix l’edifici on actualment s’imparteix l’etapa de Secundària i la congregació Vedruna assumeix la titularitat del col•legi.

A partir de 1975 l’escola passa a ser mixta, de nens i nenes, de 3 a 14 anys.

El 1979 es compra el solar del pati gran, amb un crèdit avalat per 20 famílies de l’escola. En aquest solar es construeixen el 1983 les pistes esportives i els vestidors i serveis.

L’any 1984 se celebra el centenari de l’escola amb diversos actes commemoratius.

El 1990 es constitueix la Fundació Cultural Privada Vedruna, que assumeix la titularitat del centre i és regida per un Patronat format per set membres.

El 1996 s’inaugura el nou edifici d’Educació Primària i l’escola passa a impartir l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria fins als 16 anys. El 1998 es reforma l’edifici d’Educació Infantil per acollir les tres aules de Llar d’Infants.

El 2009 el col•legi celebra els seus 125 anys de presència educativa a Sant Sadurní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada