dijous, 7 de gener del 2016

CRIPTA DE LA BASÍLICA DEL SAGRAT COR DEL TIBIDABO. BARCELONA

Llegia a : http://www.arquebisbatbarcelona.cat/node/367

Tot i haver-se posat solemnement la primera pedra el 28 de desembre de 1902, les obres de la Cripta no es van iniciar fins el 19 de juny de 1903 i van avançar enmig d'una gran penúria econòmica.

La Cripta està presidida pel Sagrat Cor de Jesús, amb quatre altars dedicats a Sant Antoni de Pàdua, Maria Auxiliadora, Sant Josep i la Mare de Déu de Montserrat, a més dels altars es pot veure que omple l'interior de la Cripta, com un fris, un gran via crucis d'alabastre policromat esculpit per Josep Miret i Llopart (Barcelona, 1900 - ibídem, 1978) juntament amb Alfons Pérez Fábregas. Sobresurten les 14 magnífiques figures de l'estació XII que té quatre metres de longitud. A la part dreta trenca la seva línia la Verge del Carme, un retaule d'alabastre emmarcat en una creu de marbre, simètrica a la del crucifix a mida natural que ocupa el costat esquerre.


La llum natural arriba a la Cripta a través de diverses vidrieres situades al voltant de l'entrada, amb aquests temes: les majors en arc, en els extrems, representen l'aparició de la Mare de Déu del Pilar i la conversió de Recared al catolicisme, San Fernando i Sant Hermenegild ocupen dues vidrieres grans verticals, mentre les petites situades sobre la porta estan dedicades a Sant Joaquim, Sant Isidor, Sant Antoni i Santa Isabel d'Aragó, reina de Portugal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada