divendres, 4 de desembre del 2015

TORRE AMATLLER. VEINAT DE L’AGELL. CABRERA DE MAR. EL MARESME

L’havíem visitat a la primavera de l’any 2011, i tornava en aquesta ocasió en companyia del Josep Olivé Escarré.



Lluís Bonet i Garí (el Cros, Argentona, Maresme 1893 - Barcelona 1993) va ser l’autor d’aquest edifici de tres plantes, d'època noucentista que, tot i la restauració, conserva totes les característiques originals: façanes arrebossades i decorades amb esgrafiats, porxo semicircular que dóna accés a l'entrada i rodejat per sis columnes amb capitell jònic que sostenen una terrassa descoberta a l'alçada del primer pis. A la façana oposada hi ha una altra terrassa coberta damunt un porxo amb arcada, a la dovella central de la qual hi ha representat en relleu un ametller, emblema de la família propietària original.


La finca, coneguda amb el nom de "Torre Amatller" va pertànyer a Teresa Amatller i Cros, filla del fabricant de xocolata, Antoni Amatller, qui l'any 1943 feu donació de la casa a la Secció Femenina, que la destinà a alberg.

Recentment la Generalitat adquirí la casa i la va condicionar per a funcionar com a alberg de colònies. Les obres de reconstrucció de teulades, restauració i consolidació de façanes i afegiment d'una nova construcció foren dirigides per l'arquitecte Agàpit Borràs Plana.


Ens agradarà saber la funció que tenia un edifici proper quasi enrunat, que avui queda fora de la tanca perimetral de la propietat, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada