dilluns, 28 de setembre del 2015

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE SANTA MARGARIDA DE MONTBUI AL BARRI DE SANT MAURE. L’ANOIA.

Llegia que la nau que és avui seu de l’Ajuntament de Sant a Margarida, al dit barri de Sant Maure, fotografiada per Jordiferrer, va ser reformada  l'any 1942 per Bonaventura Bassegoda Musté (Barcelona, 1896 — Barcelona, 29 de març de 1987) i rehabilitada a inicis dels noranta per Miquel .Adrià  ,  J. Fabregat i  Ferran Bermejo. com a seu de l'Ajuntament.

Ens agradarà tenir noticia del cognom matern. i del lloc i data de naixement i traspàs - si fos el cas - a l’email castellardiari@gmail.com - , cal eradicar  aquest mal costum, de citar a  “ la manera castellana “, oi?.



La descripció ens diu que l’edifici situat dins la finca "La Vinícola" , està envoltat per uns jardins a diferents nivells que formen una plaça al seu accés. És una gran nau de secció basilical i planta rectangular. Té una nau central i unes de laterals de menor alçada. La central és coberta a dues aigües sobre encavallades de fusta i cables d'acer. A la façana principal hi ha l'accés que és perpendicular a l'eix longitudinal de l'edifici (làmina de pedra de composició abstracta amb elements simbòlic-representatius de la casa consistorial). Les façanes restants respecten el llenguatge original (pilastres d'obra vista i finestres al pla de façana). A la façana sud hi ha un alt sòcol de maó vist amb forats estrets i llargs. El balcó de l'alcalde que surt volat de la façana sud cap a la principal serveix de marquesina. L'interior és simètric respecte l'eix longitudinal centrat en gran doble espai central al que donen, en dos nivells, els diferents despatxos situats al llarg del perímetre de l'edifici.

L’edifici de l’antic Ajuntament i escoles, situat al poble de Santa Margarida de Montbui, no té – segons m’expliquen alguns veïns - cap utilitat. La sensació de les persones que continuen residint al nucli de Santa Margarida de Montbui, és la de que estan ‘arraconats’ per part del Consistori local.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada