dimecres, 22 de juliol del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DE LA RIBERA. LA POBLA DE SEGUR. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava sota un sol d’injustícia la façana de l’ església parroquial de la Pobla de Segur, advocada a la Mare de Déu de la Ribera, la descripció ens diu que és un edifici de planta basilical de tres naus amb absis semicircular. Nau central amb cor i l'orgue a sobre l'entrada. Naus laterals a dues altures amb galeries aèries. Coberta de teula i a dues vessants. A la part del creuer la teulada pren més altura, donant major amplada a aquesta part de l'església. El campanar, situat a l'extrem oest, és de base quadrada aixamfranada a la part superior. Darrera l'absis hi ha una capelleta dedicada a la Mare de Déu de Ribera, on s'accedeix per escales lateral


En el segle XIII es produeix la trobada al riu Flamisell de la imatge de la Mare de Déu.

L’any 1936 i com a conseqüència de l’acció dels sediciosos feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República , la imatge va ser destruïda , i reproduïda posteriorment l’any 1940, per l'escultor Joan Borrell i Nicolau (Barcelona, 13 d'agost del 1888- 26 d'abril del 1951).


http://www.lleidaalminut.com/noticies/view/id/3118/exposicio/borrell/nicolau/pobla/segur/escultor/obra/mostra/suport/diputacio/

http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2013/10/goigs-la-mare-de-deu-de-ribera-la-pobla.html

El fet de trobar la major part d’esglésies catòliques tancades, em fa pensar en la contradicció que això suposa amb aquelles paraules de Jesús : «Deixeu que els nens vinguin a mi, no els ho impediu, perquè el Regne de Déu és dels qui són com ells»

Em recordava també l’estultícia sobrevinguda als banquers que es beneficiaven de l’ensulsiada de les Caixes Catalanes, quan vas a l’oficina t’envien al caixer automàtic, i alhora no deixen de donar la tabarra, amb trucades telefòniques a tothora per oferir els seus serveis.

Quan es tornaran a obrir les esglésies ?.

Quan es tornaran a crear Caixes d’Estalvis ?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada