diumenge, 1 de març del 2015

ERMITA DE LA SALUT. COLLBATÓ. LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant l’ermita de la Salut, amb el fons de Montserrat, la descripció tècnica ens diu ; edifici de planta rectangular i sostre a dues vessants. Presenta un campanar d'espadanya que corona la façana. La sagristia es troba adossada a l'ermita. Davant l'entrada hi ha esglaons d'accés. La porta és un arc ogival amb flors d'estil modernista al capitell. La façana està decorada per arcs cecs, tres a cada banda. A sobre la porta i sota el campanar hi ha tres arcs ogivals.


A pàgina de l’ajuntament de Collbató, trobava ; ermita situada al camí de les Coves del Salnitre. Data de la segona meitat del segle XIX, fou reconstruïda el 1936-1939 [ suposem que vol dir justament que es reconstruïa desprès del conflicte bèl•lic que s’iniviava amb la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Frnaoc, contra el govern de la II Republicà.


D'estil neogòtic, presenta una planta rectangular i sostre a dos vessants. Campanar d'espadanya que corona la façana. El que avui es fa servir com a sagristia es troba al darrere de la nau de l'ermita. L'accés a aquest espai es fa per darrere de l'altar, on trobem uns arcs ogivals i uns capitells d'alabastre, amb motius modernistes de conills, llagostes i flors. Les parets d'aquesta sagristia estan arrebossades amb pintures imitant esgrafiats arquitectònics.

Ens agradarà tenir noticia de l’arquitecte autor de la construcció a meitat del segle XIX, de la ‘reconstrucció’ en els primers AÑOS TRIUNFALES de la Dictadura de Franco, i de artista pintor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada