dilluns, 2 de març del 2015

ANCIENNE ÉGLISE SANTA MARIA DE VALLFORMOSA ET LE CIMETIÈRE DE VILOBI DEL PENEDÈS.

Retratava al Josep Olivé Escarré davant el conjunt arquitectònic format per l’antiga església de Santa Maria de Vallformosa i el cementiri que l’’envolta.


El conjunt es troba envoltat parcialment per un mur que el tanca , i que arrenca de la cantonada N-O de l’església, envoltant el cementiri fins empalmar amb l’absis de l’església pel seu cantó S-E.

L’accés al conjunt es fa per una porta oberta en aquest mur i orientada al Nord. Es tracta d’una porta oberta amb un arc molt rebaixat i coronada amb un frontó triangular i una creu. Aquesta porta ha estat reaprofitada de l’antic mur de tancament del cementiri. Aquesta estranya disposició fa que l’entrada a l’església es faci a través del cementiri.

L’església és un edifici de planta basilical de tres naus construint amb parament irregular molt ben treballat i polit i cobert exteriorment a dues aigües amb teula. Les cantonades de l’edifici s’han reforçat amb carreus quadrangulars ben treballats. L’edifici conserva restes d’un antic arrebossat en ciment en alguns trams, especialment de l’absis.

Exteriorment no es percep diferència d’alçada que indiqui l’existència de tres naus, ja que les naus laterals, malgrat ser més petites, compten amb un segon pis a sobre que unifica l’alçada exterior.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada