diumenge, 14 de desembre del 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT JOAN BAPTISTA. SANT ADRIÀ DEL BESÒS.

L’Antoni Calvo Uribe retratava l’església parroquial de Sant Joan Baptista, a Sant Adrià del Besòs, que s’alçava en un solar situat a la plaça del General Martínez Anido, cantonada amb el carrer de San Pere, donat por Industrial Baurier, S. A.

Gregorio Modrego Casaus (El Buste, Aragó, 17 de novembre de 1890 - Barcelona, 16 de gener de 1972), acceptava el donatiu l’any 1943, i encarregava els plànols a l’arquitecte diocesà Josep Maria Sagnier i Vidal, segon marquès de Sagnier.



La descripció tècnica ens diu que és un temple de planta basilical amb tres naus. A l'interior trobem a una banda el baptisteri i a l'altre les escales per accedir al cor i la torre del campanar. Al fons hi ha el presbiteri de forma poligonal i a l'esquerra la capella del Santíssim. L'estructura de parets i pilars és de maó. Les cobertes inclinades són de teula àrab. Les motllures i elements decoratius són de pedra artificial. L'església va quedar inacabada: els tancaments exteriors estan sense revestir i el pòrtic d'estil neobarroc no es va arribar a fer. El coronament, constituït per un joc de corbes típic de l'arquitectura barroca, també va quedar inacabat. La façana lateral es composa per un primer cos longitudinal, continu i cec, i un segon cos enretirat que té finestres amb vitralls.

http://www.barnabitas.org/TEMPLO%20DE%20SAN%20JUAN%20BAUTISTA.html

Ens agradarà rebre les vostres aprtacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada