dissabte, 6 de desembre del 2014

ESGLÉSIA DE SANT LLORENÇ. BESCANÓ. EL GIRONÈS. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré, de 88 anys, natural de Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental, dabraçat a la figura de la dona que porta la roba per rentar al safareig públic, i al fons l’església advocada a Sant Llorenç; ell recorda vivament aquestes instal•lacions en la seva infantesa i joventut. L’Ajuntament de Bescanó n’ha fet de tot plegat un monument en ‘ record de’, esperem que la pèssima situació economia a la que ens abocaven l’estultícia i la corrupció de les elits politiques i econòmiques del REINO DE ESPAÑA no facin necessàries altra vegada aquestes mena d’equipaments.



La descripció tècnica ens diu ; edifici d'una sola nau de dos trams, sis capelles laterals comunicades entre sí i capçalera poligonal irregular. La coberta és de creueria i arcs formers lleugerament apuntats. Les capelles, totes amb planta diferent, són cobertes o bé amb volta de canó o per arestes. El parament arrebossat deixa veure els nervis i arcs de pedra ben escairada. La façana, força deteriorada, consta d'un portal rectangular emmarcat amb columnes sobre basament que sostenen un entaulament amb dues figures laterals molt erosionades i la imatge del patró inscrita en una petxina entre pilastres estriades. Al capdamunt un rosetó i una escultura entre volutes. El campanar de planta quadrada és de construcció posterior. Al seu interior es troba una imatge de la Mare de Déu, realitzada el 1965 i un Sant Crist.

l'edifici data del segle XVIII, l’any 1740 es feu el cor i les dues capelles laterals dels peus i el 1790 s'acabà la façana. Havent quedat petita , l'any 1963 es feu una nova església dedicada a l'Assumpta dissenyada per l'arquitecte Josep Ros Casadevall situada a l'eixample modern.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’emailconeixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada