dimarts, 23 de desembre del 2014

ESGLÉSIA DE LA SOLEDAT. IGUALADA. L’ANOIA. CATALUNYA

En topava amb l’església de la Soledad quan entrava a Igualada, i m’aturava per retratar aquesta obra magnifica del Modest Fossas i Pi ( Barcelona, 1834 —Barcelona, 1904 ) que fou l’arquitecte encarregat d’aixecar aquest edifici neogòtic , l’any 1869, en substitució d’una capella del segle XVII.



La descripció tècnica ens diu, edifici construït amb pedra i totxo cuit que remarca totes les obertures de l'edifici creant un ritme compositiu ple de dinamisme mitjançant les alternances d'entrants i sortints als marcs de finestres i portes.. la façana queda dividida en tres franges horitzontals, si bé la superior es redueix notablement a la part central per acabar amb un frontó triangular que a manera d'arc de triomf tanca el conjunt.

Té una sola nau amb capelles laterals.

L'altar major compta amb un baldaquí de Bonaventura Bassegoda i Musté (Barcelona, 1896 — Barcelona, 1987), de l’any 1944.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada