dimecres, 8 d’octubre del 2014

SANT JOAN BAPTISTA DE CLARÀ. TORREDEMBARRA. TARRAGONA. CATALUNYA

El Centre d'Estudis Rubinencs Gcmr, publicava una fotografia d ela façana de l'església parroquial de Clarà , advocada a ant Joan Baptista, dit també Sant Joan Degollat, la descripció tècnica ens explica que és un edifici d'una sola nau amb capçalera plana i una capella quadrangular al costat de l'Evangeli. La coberta és de fusta a doble vessant, damunt d'arcs perpanys apuntats de pedra als tres espais de la nau. A la capçalera hi ha una volta de canó apuntat, tota ella de carreus. La porta principal es troba als peus i porta data de 1842. Al sud s'observa una porta tapiada sense decoració amb arc de mig punt que és l'original.


És una obra molt cuidada d'estil gòtic popular, que s'observa més a l'interior que a la façana, on trobem la major part de restauració del segle XIX.



De Clarà ens diu l'enciclopèdia catalana; Poble i antiga quadra del municipi de Torredembarra (Tarragonès), prop de la costa, damunt un petit tossal, al voltant de l’església parroquial de Sant Joan, la torre de Clarà , esmentada al segle XIII dins la seva jurisdicció, donà lloc, a la nova població de Torredembarra.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 



Que Sant Joan Baptista que anunciava l'arribada del Messies, elevi la pregària secular dels catalans  a l'Altíssim, Senyor, allibera el teu poble !!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada