dilluns, 14 de juliol del 2014

CAN TORRES DE GELIDA. LA MANSIÓ SENYORIAL

Retratava des de la porta la façana de Can Torres a Gelida, un dels millors – sinó el millor – exponent de l’aportació arquitectònica que farien els estiuejants.


No trobava cap dada del promotor més enllà del seu cognom, ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmal.com , lloc i dates de naixement i traspàs.

Tampoc del mestre d’obres i/o arquitecte que projectava aquest ‘singular edifici ‘ , agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmal.com

La descripció ens explica que és un edifici d'estil afrancesat amb teulades de pissarra, que consta de planta, dos pisos i una torratxa, la planta és quadrangular.

Cal esmentar molt especialment els espaiosos salons interiors, l'extraordinària qualitat dels materials emprats, i els jardins esponerosos que l'envolten amb palmeres, pins, avets i plantes tropicals.

Que no disposi Gelida d’un Catàleg de Patrimoni en línia, no em semblava tant catastròfic – que ho és – com el fet gravíssim que patia en pròpia carn , que els gelidencs , així com les persones que visiten la població, no tenen atenció mèdica els caps de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada