dimecres, 14 de maig del 2014

CELLER DE LA COOPERATIVA DE LA POBLA DE MASSALUCA. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

Llegia que la societat Cooperativa de la Pobla de Massaluca va ser fundada l’any 1963 amb l'objectiu principal de construir un celler destinat a l'elaboració de vi procedent de les vinyes dels seus socis, i aquesta és avui encara la seva activitat principal.


El Joan Serra Saún retratava aquest edifici que malgrat la seva fàbrica ‘moderna’, té una estètica – conscientment volguda – que evoca els quasi centenaris edificis que majoritàriament per aquestes contrades aixecava Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973).

Demanava informació de l’arquitecte, i estic a l`espera de rebre-la.

El Patrimoni arquitectònic és un actiu valuós, que per llei, haurien de documentar les administracions locals , i formar un Catàleg Públic. En algunes poblacions és possible consultar-lo des de la xarxa, i això alhora que ens facilita extraordinàriament la tasca, esdevé sense cap dubte un element més de divulgació que fa créixer l’ interès per visitar-lo.

En relació al topònim la tesis – que compartim a ulls clucs – del mestre Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 — Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997 ) és el seu origen àrab Manzal-al-qal’a ‘’l’hostal o alberg del Castell’

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada