dissabte, 12 d’abril del 2014

L’ENCERCLADA CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIRI DE SANT CELONI. VALLÈS ORIENTAL. MONTSENY JUSSÀ

No trobava cap persona a la que preguntar els motius que han portar a l’ encerclament d’aquest edifici religiós – possiblement sense us, a dia d’avui - que s’alça dins del recinte de l’antic fossar de Sant Celoni.


Motius per encerclar al Sant Crist ni ha molts :

1. Evitar que – novament - faci callar a cops de corretja als representants de la IGLESIA CATÓLICA REFORMADA DE ESPAÑA, que com èxit màxim presenta un milió de morts a la conflagració bèl•lica que es desfermava com a conseqüència de la sedició dels militars feixistes contra el GOBIERNO DE LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA.

2. Impedir que faci costat als pobres en aquesta hora amarga en que des del cleptofeixisme s’ha instaurat la mala praxis de ‘robar als pobres per donar- ho als rics’.

3. Aturar-lo en el seu desig d’acollir fraternalment al Francesc Sabaté Llopart (l'Hospitalet de Llobregat, 30 de març de 1915 — Sant Celoni, 5 de gener de 1960), a les tres persones que romanen oblidades al seu costat, i que eren enterrades - com a gossos - fora del recinte del fossar, i que per l’ampliació que ha patit han quedat ara dins. Els trobareu a la dreta de l’entrada superior.


No trobava cap referència de la Capella, ni del seu autor – que intueixo el mateix que dissenyava el fossar - , és un edifici senzill, en el que es va adherir a manera de petit absis, un sistema d’extracció d’aigua.


Això em feia recordar Joan 4,5-42,14

‘el qui begui de l'aigua que jo li donaré, mai més no tindrà set: l'aigua que jo li donaré es convertirà dintre d'ell en una font d'on brollarà vida eterna’.

L’abandó injustificable de la major part de Capelles dels nostres fossars, demostra l’estultícia infinita de la nostra espècie.

Ens agradarà tenir noticia del nom, cognoms i lloc i data de naixement i traspàs, del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada