dilluns, 28 d’abril del 2014

ESGLÉSIA DE L’APÒSTOL SANT JAUME DE BRÀFIM. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Llegia que l’església advocada a Sant Jaume Apòstol de Bràfim, s’alçava a darreries del segle XVIII sobre la planta d'un temple anterior, alguns murs del qual van ser aprofitats. L'obra va ser dirigida per Ramon Sanabra (mestre d'obres), i en les obres van participar treballadors francesos.

El finançament va ser en bona part degut al governador del comtat de Savallà i de la baronia de Vallmoll, Joan Busquets; l’any 1715 Isidre Espinal de Sarral hi construí el llit de la Mare de Déu Agost, l’any 1730 s’instal•là l’orgue , i els anys 1794-97 Joan Guasc de Valls daurà el retaule barroc, que encara es conserva; s’amplià encara el 1881 amb la capella del Santíssim damunt l’antic cementiri, que serà traslladat als peus del Santuari de la Marededéu de Loreto.

La descripció tècnica ens diu ; la parroquial de Sant Jaume Apòstol es troba situada en el centre de la vila. Presenta una façana d'estructura simètrica, amb el campanar a la banda esquerra , de planta quadrada i dos cossos vuitavats en disminució progressiva.


La porta d'accés, centrada, és rectangular, amb carreus de pedra regular. S'hi arriba a través de quatre graons. Corona la llinda una fornícula amb la imatge del Sant a qui és dedicada l'església. Al centre de la façana hi ha una gran obertura circular. L'acabament presenta un timpà coronat per una petita espadanya. El material bàsic de l'obra és la pedra.

L'interior és d'una nau amb 5 trams, capelles laterals comunicades per obertures d'arc de mig punt, i absis poligonals. La nau es cobreix amb volta de canó amb llunetes, i les capelles amb voltes d'aresta. El cor és als peus

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada