dimarts, 4 de març del 2014

TORRE FRANCESC SOMS. MONTFLORIT. CERDANYOLA DEL VALLÈS

No sabia trobar el cognom matern del promotor, tampoc el lloc i data de naixement i traspàs, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L’edifici de 1933, és obra de l’Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965)

http://www.cerdanyola.cat/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/0_16525_1.pdf


La descripció – excessivament gasiva - en diu , que l’edificació la formen diversos cossos juxtaposats on hi destaca una torre al mig. Juga amb la combinació d'elements de diversos estils, com les obertures gòtiques, els porxos clàssics i d'altres propis de l'arquitectura popular. A dins, cal esmentar els sòls i els arrambadors de ceràmica.

Hores d’ara tothom té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada