diumenge, 16 de març del 2014

CAPELLA DE LA MAREDEDEU DEL ROSER I DE SANT FRANCESC COLL GUITART DEL MAS TORIGUES. SANTA MARIA D’OLÓ. CATALUNYA

La descripció tècnica ens diu que l'estructura principal és un cos rectangular, amb coberta a doble vessant i amb el carener paral•lel a la façana. Té altres cossos més petits afegits que li donen una planta irregular, però que no desentonen amb el conjunt. El recinte del mas és tancat per coberts i pallers, quedant un barri amb accés per dos costats. El portal d'accés al mas és rectangular, configurat per grans carreus de pedra picada. Les finestres també son adovellades amb pedra picada. La resta del material construïdes a base de pedra petita, de mida molt irregular.

Al cantó de ponent hi ha adossada una capella, amb campanar d'espadanya. La coberta de la capella fa de terrat a la vivenda.

La visitàvem l’any 2008 ;
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/search?q=Torigues


Ho fèiem novament el divendres 14.03.2014 aprofitant la feliç circumstància de la recent adquisició de Sant Miquel per part de l’Oriol Garriga Solsona; ens havien acompanyat fins a la Rodoreda el Josep Sansalvador Castellet i la seva promesa, però obligacions a la Ciutat Comtal – que esperem puguessin atendre en temps i forma – els obligaven a marxar.


El Joan Lomas Gavilan, el Feliu Añaños masllovet, i l’Antonio Mora Vergés, gaudíem a cor que vols d’una realitat molt diferent : http://www.mastorigues.com/ca/page/2_masia/Mas-Torigues-La-Masia



Quan retratàvem la Capella, teníem clar el nostre personal compromís, amb el Josep Sansalvador Castellet, i el Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), als que farem seguir aquesta crònica.

Aprofitàvem per demanar a la Marededéu del Roser, i al Pare, Francesc Coll i Guitart (Gombrèn, 1812 - Vic, 1875), canonitzat l’11 d'octubre de 2009, a Roma pel, Sant Pare Benet XVI, que no sigui la recuperació d’aquesta casa l’excepció, sinó la norma, i que en aquesta hora difícil, tota la Cort Celestial, faci costat a Catalunya.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada