dissabte, 18 de gener del 2014

LA CASA D’ENRIC LLUÍS ROURA VILLARET. CALONGE. L’EMPORDÀ JUSSÀ. GIRONA. CATALUNYA

Pere Pascual i Bagués, mestre d’obres de Sant Feliu de Guíxols, rebia l’encàrrec de Enric Lluís Roura i Vilaret (Calonge, 4 de novembre de 1865 - Barcelona, 9 de març de 1921) per aixecar-li una casa al lloc conegut con Puig Aixades o Torre del Baró; aquest darrer nom feia referència a una masia amb torre de defensa que hi havia en aquest indret i que fou enderrocada per bastir el nou edifici.


La descripció tècnica ens diu ; Edifici modernista situat al cim d'un turó, el Puig de les Aixades, que s'aixeca al bel mig del Pla. La casa, voltada de jardí i pinedes, és de planta quadrada i tres pisos, rematada per una torratxa quadrada amb teulada a quatre vents. Al primer pis s'hi accedeix per una escalinata i està voltat per una gran porxada. El segon està recorregut, en tot el perímetre, per una terrassa amb balustrada de pedra rematada per uns grans gerros. L'última planta sosté el terrat al centre del qual s'aixeca la torre que fa de mirador. El parament combina l'esgrafiat i el rajol vermell sobre l'arrebossat gris. La masoveria, al peu del pujol, segueix el mateix estil però en una obra més modesta.
De propietat privada, la retratava des de la distància, us deixo un enllaç : http://www.revistadegirona.cat/recursos/1998/0188_101.pdf a l’article d’ A. Jordi Bautista Parra , amb fotografies de Jordi S. Carrera.


No trobava cap referència a l’existència d’un oratori i/o capella a l’edifici, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada