dimecres, 15 de gener del 2014

LA CASA DEL BISBE. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF. CATALUNYA

Retratava l’edifici magnífic del número 6 del Passeig de Ribes Roges, cantonada amb el carrer de Lluis de Requesens, on malgrat els meus esforços no podia evitar retratar els ‘filats públics’ que acompleixen aquí a la perfecció la tasca d’enlletgir el patrimoni històric i/o artístic de Catalunya.


Esperava no trobar-los atès que la casa, coneguda com Villa Laguarda, fou residencia de Joan Josep Laguarda i Fenollera (València, 22 d'abril de 1866 — Barcelona, 4 de desembre de 1913), que va ser bisbe de Barcelona (1909 - 1913).
Llegia que es va acabar de construir I'any 1912, seguint el projecte de Bonaventura Pollés i Vivó (Barcelona, 1857 - Sevilla, 1919)


La descripció tècnica ens diu ; El xalet té un volum complex, i les cobertes són a diferents vessants i nivells. Les seves façanes – encara que han estat reformades - ornamentades amb totxo vist i ceràmica vidriada, mantenen el regust de I'arquitectura de la Secessió Vienesa, subratllat per la combinació de teules planes vidriades de colors a les cobertes.

M’explicaven que l’oratori i/o capella de la casa està dedicat a Sant Antoni de Pàdua, dada de la que demanarem confirmació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )

Trobava inexplicable l’absència d’un Catàleg de Patrimoni en línia, en una Ciutat que tancava l’any 2013 amb un cens de 66.275 habitants, i és alhora la Capital de la Comarca. Segur que això té una explicació que ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada