dimarts, 7 de gener del 2014

ESGLÉSIA I CONVENT DE LES ADORATRIUS DE BARCELONA

Anàvem a la Villarroel a veure una obra de teatre aue començava a les 20,00 hores, per fer temps decidíem fer un tomb, i em sorprenia el conjunt d’edificis de la cantonada de Consell del Cent amb el carrer de Casanova, trobava més tard que es tracta de l’ESGLÉSIA I CONVENT DE LES ADORATRIUS de Barcelona.

A la fitxa tècnica ens explica que l’ Escola és de l’any 1871, i se’n atribueixi l’autoria al mestre d’obres Calixte Freixa i Pla.

L’ Església i convent dels anys 1874-75 , Arquitecte , Joan Martorell i Montells (Barcelona, 1833 - 1906)

I que la reconstrucció que va fer a partir de 1942 , arquitecte , Manuel Casas i Lamolla ( 1900- 31.10.1974 .

Complex religiós i educatiu que ocupa més de les 3/4 parts d'una illa de l'Eixample. El conjunt es desenvolupa seguint una diagonal (N-S) de l'illa deixant lliure la major part de l'espai de la cantonada. La disposició de la tanca, reixes i dos petits cossos edificats fan que no se’n perdi, però, l'alineació.


El conjunt està presidit per l'edifici de l'església (d'estil neogòtic i amb un airós campanar acabat amb una esvelta agulla amb una solució que recorda la solució de l'església de les Saleses). A l'interior se situen els edificis del convent i dependències escolar construïts al voltant d'un pati-claustre fet amb elements de maó vist amb paraments llisos estucats en blanc.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada