dimecres, 22 de gener del 2014

Das Schloss Wallin / טירת Wallin / El castell Wallin. TEIÀ. EL MARESME.

La casa en el període bèl•lic 1936-39 que es generava com a conseqüència de la sedició militar del feixisme contra el GOBIERNO DE LA II REPUBLICA ESPAÑOLA , acollia als nens i nenes de la població els assegurava una correcta nutrició.

http://www.esquerra.cat/documents/en/en59-memoria.pdf

http://descargas.grancanaria.com/jardincanario/revista_botanica_macaronesica_N28.pdf


Els Walin, jueus alemanys, desprès de la victòria electoral de Hitler l’any 1933, havien concentrat tota la fabricació de les màquines de cosir Wertheim a Barcelona.


http://mtvo-lasmentiras.blogspot.com.es/2011/12/maquinas-de-coser-wertheim-14-12.html

La descripció tècnica ens diu ; Edifici de planta quadrangular i estructura pràcticament cúbica, coberta amb una teulada a quatre vessants i una torre llanterna al centre, amb coberta piramidal de ceràmica vidriada. Als quatre angles de les façanes hi ha sengles garites ornamentals, tot plegat fruit de la reforma que es degué efectuar cap a la fi del segle XIX o inicis del XX i de la que no trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte.

No tenia ocasió de veure, atesa la intensíssima vegetació, la capella barroca dedicada a sant Jaume. Ho demanaré – una vegada més - al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercataunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada