dimarts, 1 d’octubre del 2013

LA CASA FLOR ( ARA CARBONELL ) AL PASSEIG DEL SANTUARI DE LA MAREDEDÉU DE MISERCÒRDIA DE CANET DE MAR

Fa de mal retratar, tant per la tanca perimetral, com per la vegetació arbrada de la façana.


En un dels primers estudis sobre el Modernisme a Catalunya ‘Reseña y Catálogo del modernismo en Catalunya’ obra d’Oriol Bohigas i Guardiola, cita "Forns" com arquitecte.

Actualment aquest punt segueix sense aclarir, havent-hi qui l'atribueix a Josep Puig i Cadafalch (Mataró, Maresme, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956),i encara qui li encoloma a Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937) . Recordar només que el Restaurant del Santuari de la Misericòrdia – relativament proper – és obra de Josep Puig i Cadafalch.

En tot cas, es tracta d'una casa típicament modernista, tant en l'estructura com en la decoració de les façanes, amb les típiques finestres esglaonades, elements estructurals d'obra vista i sòbria decoració ceràmica. La distribució allargada és gairebé la d'un edifici industrial en què a través d'un passadís central es dona accés a banda i banda a les diverses dependències.

És una torre unifamiliar d'unes dimensions relativament importants que es troba en un estat de conservació acceptable , i que s'aixeca en una zona noble de la població, l'avinguda que porta al Santuari de la Misericòrdia, que contribueix a dignificar. Fou la primera edificació d’aquest Passeig.

La família Flor, constructors de la casa, era una família de mariners coneguda a la població des del segle XVI, al segle XVIII ja es van construir la casa de Can Pou també a Canet.

Els actuals propietaris, es cognominem Carbonell.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada