dimarts, 15 d’octubre del 2013

LA CAPELLA DE NOSTRA SENYORA DEL SAGRAT COR, DITA TAMBÉ LA IMMACULADA, O CAPELLA DEL PASSEIG DE LA GARRIGA.

Escrivia en relació a aquet edifici religiós que ens costava, al Josep Olivé Escarré i a l’Antonio Mora Vergés, trobar una persona nascuda a la Garriga, entre les poques que circulaven pel Passeig.

La senyora ens explicava que efectivament hi havia una Capella a la que assistien els veïns d’aquell sector de la Vila.
No en recordava l’advocació, ni l’època en que es va dessacralitzar per passar a formar part d’un Centre Escolar – ens explica que ara és el dormitori dels infants de la Guarderia - . Per la seva edat, pensem que una cosa i altra van succeir entre el segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ), i la ‘Democraciola’ que aconseguia en el ser curt termini de vigència, assolir el lideratge mundial en l’especialitat de la corrupció política i econòmica, i el màxim reconeixement a l’estultícia de les seves ‘elits’ politiques.

Em confirmava el Josep Sansalvador Castellet, de l’Arxiu Gavin del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avallanes, a la Comarca d ela Noguera , que es tractava de Capella dita , de Nostra Senyora del Sagrat Cor, nom popular, La Immaculada o Capella del Passeig, del Col•legi de Sant Lluís Gonzaga, Carrer Passseig, 17.



Està igual que l'any 1985 quant la va fotografiar – nomes per fora , com nosaltres – el Josep Maria Gavín i Barceló (Barcelona 1930)

Ens manifesta també que encara que actualment s'utilitzi com a dormitori, fora molt interessant aconseguir fotografies de l’interior perquè segur que hi queden detalls de quant era capella, el sostre amb volta, l'altar sobrealçat, ... , i per descomptat si algú té imatges de quan exercia com a centre de culte sou pregats de fer-nos-les arribar als emails coneixercatalunya@gmail.com i arxiugavin@maristes.cat


Als garriguencs en general, i a l’Escola Sant Lluis Gonçaga en particular els traslladem aquest prec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada