diumenge, 20 d’octubre del 2013

CAL JULIÀ DEL PAPIOL EN TERME DE L’ARBOÇ AL PENEDÈS JUSSÀ.

Ens aturàvem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, al petit nucli del Papiol, al terme de l’Arboç, a la comarca del Penedès jussà, curiosament el següent nucli que hom troba en direcció Tarragona circulant per la N-340 és El Gornal que pertany al Penedès sobirà, i el següent Bellvei novament al Penedès jussà.


Retratava la façana de Cal Julià, la casa dels masovers de l’anomenada ‘Casa Gran del Papiol’ del tot invisible com a conseqüència de la vegetació que l’envolta.


No consta enlloc el mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava aquest edifici estructurat en tres alçades, destacant en els baixos una porta d'arc de mig punt adovellat i dues finestres rectangulars amb reixa.

El pis noble té una gran finestra central quadrada amb base, marc de pedra i trencaaigües. A cada banda hi ha una finestra rectangular més petita amb una cornisa en forma d'arc conopial a la part alta. Les golfes presenten una finestra coronella i un ull de bou. Tota la part alta de la façana descriu una forma corba.

L'escalinata d'accés té inscrita la data de construcció, el 1930, i al costat hi ha el celler, refet l’any 1910

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , en qüestió de documentar el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya , tots els esforços son pocs.

No trobem dades de l’advocació que tenia la Capella del derruït Castell de la Muga al terme de Bellvei al Penedès jussà.

Ni, de la Porxada en terme de Castellet i la Gornal, al Penedès sobirà, de la que em deien a l’Arxiu Gavin ; dins el municipi de Castellet i la Gornal hi tenim l'agregat de Sant Marçal on tenim documentada una capella dedicada a Sant Adrià de la Casa o Mas La Porxada, la capella la tenim com a desapareguda. Algú ens sap res ?.

Tampoc de la Capella del Mas Pla de Cunit, que s’ensorra acceleradament davant la més absoluta indiferència de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada