dimarts, 18 de juny del 2013

ESCORXADOR DE SANTA COLOMA DE QUERALT.

En la passejada subsegüent al dinar esplèndid que havíem fet el Josep Olivé i Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, a l’Hostal Colomí de les Germanes Camps, ens arribàvem fins al carrer de la Indústria, 16. Volia retratar un edifici de façana feta amb pedra del país i totxos massissos al voltant de les obertures i en els acabats, sòcols amb pedres grans i simètriques i petit revestiment de ceràmica sota els dos finestrals situats damunt la porta.


En les primeres dècades del segle XX va exercir com Escorxador Municipal [ edifici o corral on els carnissers maten i escorxen - treure la pell i la budellada a un animal, per poder-lo menjar - els animals destinats al consum de la població].

Llegia que en l’acta del 10-03-1912 de l'Ajuntament de Santa Coloma s'adjudiquen les obres de construcció al contractista local Magí Claramunt – ens agradarà tenir coneixement del segon cognom a l’email coneixercatalunya@gmail.com - , per 19.750 pessetes / 118,70 € - valoreu l’estultícia infinita dels nostres politics, comparant només aquestes dades - . El Batlle de Santa Coloma de Queralt era l’Antoni Vives i Maixens; i l’encarregat de l’escorxador quan va entrar en servei al desembre de 1913 era el Francesc Duch i Esplugues.

Per la senzillesa d’aquesta estructura pensem que no hi va intervenir cap arquitecte i/o enginyer, i que l’obra s’ha d’adjudicar en qualitat de mestre d’obres al Magi Claramunt i...

No sembla tenir cap destinació especifica en aquests moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada