dissabte, 4 de maig del 2013

L’APARTHOTEL DE JOAQUIM CASALS I GORI. OLESA DE MONTSERRAT


Joaquim Casals i Gori, feia aixecar aquest conjunt – que podem considerar precursor dels aparthotels, -  l’any 1899, com un servei més dels que distingien a l'hotel Gori – que s’ocupava també dels serveis de transports entre l’hotel i :  el Balneari de la Puda, l’estació del ferrocarril , i fins del trajecte Barcelona- Olesa de Montserrat.



No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Es tracta d'una edificació rectangular, amb un cos allargassat d'una sola planta.  Actualment l'únic element d'interès és la façana, en la qual destaquen les decoracions de formes ondulades en les motllures de les obertures, d'estil més o menys modernista i, a la part superior, una cornisa sostinguda amb mènsules. La façana té al davant una terrassa amb una barana decorada amb obra calada, a un nivell lleugerament elevat. Per davant hi transcorre una avinguda amb plàtans.

Al sector de l'entrada pel carrer Anselm Clavé queden restes de l'antiga tanca de ferro que delimitava el recinte dels jardins.



I, encara a l’altre costat del mateix carrer d’Anselm Clavé,  hi ha un seguit de portes, de les que ens agradarà rebre informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada