divendres, 10 de maig del 2013

CAL SALLARÉS. SALLENT . BAGES

M’aturava per retratar aquesta casa que manifestament no viu els seus millors moments. El número no es correspon amb el que se li assigna a la fitxa tècnica. la formula Cal [ casa d’el ] , s’utilitza quan ens referim al lloc on viu algú conegut i àdhuc apreciat.

M’explicaven que el darrer propietari s’havia dedicat al transport de mercaderies fins a la seva mort prematura, i que la seva vídua va continuar - amb l’ajuda dels xofers de la casa - l’activitat fins que va ser possible.



La descripció ens diu : Edifici compost de planta baixa, dos pisos i terrassa. La façana a la part està feta de pedra picada, en canvi els dos pisos superiors es combina el totxo, amb obra vista, i la pedra es reserva pels vanos. La part central de l'edifici està decorada en els dos pisos amb esgrafiats de tipus floral. Els marcs dels balcons estan ornamentats amb pilastres i elements vegetals d'imitació clàssica. La barana del terrat superior està ornamentada amb elements vegetals inscrits en anells enllaçats, i està rematada per floreres.

Aquesta casa va ésser aixecada per la família Iglésies, propietària d'una fàbrica tèxtil desapareguda: la Xiberia – un dels socis propietaris era José Balet Bellver que va morir sense descendència - , i una fàbrica de guix. Actualment no realitzen cap activitat industria



http://www.pueblos-espana.org/cataluna/barcelona/sallent/380275/

Sou pregats d’ampliar aquesta minsa informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com , molt especialment en tant que s’esmenta de forma marginal al promotor, i es fa omissió – conscient i voluntària – de la identitat del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte, les dades d’ambdós.

Recordeu sempre que CATALUNYA i SALLENT, NOMÉS en té a nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada