dilluns, 8 d’abril del 2013

TRESORS DE LA VALL DE LLÉMENA, SANTA CECILIA DE MONTCAL. CANET D’ADRI. EL GIRONES. CATALUNYA

Manllevava una fotografia publicada per Sanabria al blocdefotos.cat de Santa Cecilia, situada al poble disseminat de Montcal, Montcald o Montcalb, situat a llevant de Canet d’Adri.



El lloc esmentat el 1017 en una butlla del papa Benet VIII.

Per documents posteriors hom sap que Montcal era només una finca lliure de tributs i prestacions, amb abundància de propietats eclesiàstiques i, que no esdevingué parròquia no es fins al segle XII.

L’any 1698 era lloc reial.

La descripció tècnica ens explica : Església d'origen romànic. Interiorment s'estructura en una sola nau coberta amb volta apuntada i absis semicircular. Posteriorment fou ampliada amb una nau a migdia i una capella i la sagristia a la banda de nord. Les parets portants són de maçoneria, arrebossada a les façanes imitant un especejament de pedra a la part inferior. La porta d'accés és dovellada, sobre ella hi ha una petita rosassa. Un cos afegit desvirtua la façana principal. Damunt la nau hi ha la torre campanar de planta quadrada, les finestres són geminades amb mainell de capitell trapezoïdal a la part superior de les quatres façanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada