dilluns, 22 d’abril del 2013

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Trobava una informació que explica que l'edifici on s'ubica l'Ajuntament de Sant Boi va ser construït l'any 1880 per Jacint Torres i Mainer, que va ser alcalde des de 1885 fins 1887.

El vendrà a Joan Bosch i Gral el dia 11 de desembre de 1887, desprès d’un incident en que esclatava una bomba; el comprador acabava l'edificació, entenc que la dedicava a Casa de la Vila, amb sales per escoles a la planta baixa i presó al soterrani.

Ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com les dades del mestre d’obres i/o arquitecte que van aixecar l’edifici, i corroborar que certament ambdós personatges foren Alcaldes de Sant Boi de Llobregat.



La descripció tècnica ens explica : Edifici rectangular, sense pati, de planta baixa i tres pisos amb terrat, caracteritzat per la simetria i la profusió de finestres, amb un ordre diferent a cadascuna de les plantes. Els diferents estils de les obertures de cada planta venen reforçats i remarcats per una línia d'estuc que separa els nivells, marcant al mateix temps un ritme horitzontal a l'edifici. A la planta baixa són grans finestres rectangulars amb reixes de laminat i arc rebaixat harmonitzant amb la porta principal. Al primer pis, a la façana de l'Ajuntament hi ha el balcó noble, de pedra artificial, amb tres portes rematades per frontons neoclàssics, frontons que es repeteixen a les finestres de la façana lateral del mateix pis i que tenen una petita balconada una de cada tres. Al segon pis, són finestres rectangulars, una mica més petites que les de la planta baixa amb un petit ràfec sobre cada una d'elles. Les de l'últim pis evoquen les de les golfes de les masies catalanes amb el seu arc rebaixat. El terrat, sense edificacions ni torratxes, té una barana de pedra artificial i a la façana principal una petita torreta central amb rellotge.

L’any 2008 es feien obres de reforma a l’edifici : http://www.xaviergornes.com/obras.php

Tenen al Vallès Oriental una relació de totes les persones que des del començament del segle XX, fins a l’actualitat han desenvolupat la tasca d’alcaldes/esses : http://www.alcaldesialcaldessesdelvallesoriental.net/

Aquesta mena d’iniciatives son de bon copiar, enlloc de la lluita ‘ i nosaltres més ‘ en la que en matèria d’estultícia i corrupció semblen entretenir-se el ‘grans Partits’ hereus del Franquisme :

http://www.oviedodiario.es/web/?p=10325
http://elpais.com/diario/2005/12/17/andalucia/1134775323_850215.html

D’aquesta mena ‘d’amics’, com més lluny millor, oi ?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada