dijous, 18 d’abril del 2013

CAN GARRIGA DE L’AMETLLA DEL VALLÈS


Em pregunto – una vegada més – això de fer ‘una mala feina’ pel que fa a la descripció del Patrimoni Històric de Catalunya no és casual, oi ?.

No hi ha dades del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, ni dins de la data en que s’aixecava.

Tenim alguns ‘ponts del diable’ a Catalunya, i en altres països de cultura catòlica; no m’empasso però, que ‘l’Angel blau’ es dediques a aixecar cases de ‘particulars’;  la seva dedicació al món de la construcció està més que clara, però el veig més com un ‘gran promotor’ que corromp  l’activitat política i administrativa; i entre nosaltres, sempre que penso en Déu, enraona en llengua catalana, i ‘l’Angel Blau’ contràriament ho fa sempre en llengua castellana, ELL en diu ESPAÑOL.

La descripció tècnica, minsa i fins tòpica en diu :  Edifici aïllat, de tipologia ciutat-jardí, que es composa de planta baixa i pis, amb estructura allargada i simètrica, llevat de la torre mirador. Es situa en un terreny on hi crea un desnivell contingut amb un mur coronat amb una balustrada.



La coberta és a quatre vessants, acabada en gran barbacana, i la façana, revestida amb morter de calç de color blanc, simula carreus de pedra a les cantonades. La torre, situada al costat de llevant, és de planta quadrada amb coberta de teula àrab composada de pavelló. La casa té una tanca d'obra amb balustres.

Sou pregats d’ampliar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada