dilluns, 11 de març del 2013

LA CASA ROVIRA DE SANT JOAN DESPI. CATALUNYA

L’Antoni Calvo Uribe em comentava que tenia intenció de fer una visita a Sant Joan Despi, i que posteriorment publicaria un àlbum de fotografies al grup de facebook Sant Patrimoni, on podreu veure una esplèndida mostra del seu treball.

Era molt freqüent la col•laboració entre arquitectes en el període modernista; i si m’ho permeteu-ho dir-ho, abans, desprès, i en l’actualitat. Sobretot a Catalunya, on hi ha una llarga tradició de cooperació en tots els àmbits de l’activitat social.

Per això no hi ha d’haver cap recança en reconèixer l’autoria del projecte de la casa Rovira al mestre d’obres Josep Graner i Prat, (Casserres, (Berguedà), 1844-1930).

Alguns li adjudiquen a Jujol , possiblement per la seva condició d’arquitecte municipal de Sant Joan Despí juntament amb Gabriel Borrell des del 1926 fins al 1949. Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 16 de setembre del 1879 - Barcelona, 1 de maig del 1949), únicament va rebre l'encàrrec d'Antoni Rovira i Estruch per treballar en alguns acabats i en la decoració de la façana, sense que curiosament se'n tingui documentació per acreditar-ho



La seva rúbrica però, és a la part esquerra de la façana , Jujol incorpora el seu peculiar i particular estil a la casa ; a través dels esgrafiats, al bell mig de la façana hi ha una imatge de Sant Antoni entre lliris, a les finestres, cistells de fruites, donant al carrer hi ha un arbre entre cistells de fruits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada