dissabte, 23 de juny del 2012

LA TORRE DIPÒSIT D’AIGUA DE LES CASES DE ARENES EN TERME DE CASTELLAR AL VALLÈS SOBIRÀ

Em fascinen aquestes senzilles estructures aixecades en una època en que calia trobar solucions que no precisessin de cap consum d’energia per al seu funcionament. La dita ‘llei de la gravetat’ funciona sense facturar-nos mensualment cap despesa, i amb total independència pel que fa als països que viuen en llibertat, o els que com nosaltres som esclaus dels veïns d’ençà de 1714, en part per la nostra estultícia 90%, i en un percentatge del 10% per confiar en que els anglesos ens farien costat. Entre una persona i un penic i/o xíling – en aquella època- un angles no ho dubta mai.



Llegia de la definició ‘tècnica’ : Estructura sostinguda per quatre pilars de base quadrada, de formigó armat, que suporten una plataforma circular també de formigó amb una barana ornamental de balustres, sobre la qual es troba el dipòsit de diàmetre més petit que la plataforma de manera que permet el pas al seu voltant. Originàriament donava i distribuïa aigua a totes les torres i cases del nucli de les Arenes.

El nucli s’aixecava en les primeres dècades del segle XX a l’empara dels ideals d’aquell moment històric; avui els efectes devastadors de la crisis econòmica i moral que assolen l’anomena’t Regne d’Espanya, es fa present també aquí amb tota la seva cruesa.

No hi ha cap edifici religiós d’us col•lectiu i/o social, en els anys de ‘missa obligatòria ‘ i fora d eles celebracions politico-militars del Frente de Juventudes, els veïns s’havien d’arribar fins a Sant Feliu del Racó , i/o l’ermita de la Marededéu de les Arenes, que s’alça a l’altra vora del Ripoll.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/08/la-torre-de-laigua-de-la-bleda-alt.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2012/04/la-torre-de-laigua-de-sabadell.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/04/santuari-del-tallat-catalunya.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada