dimarts, 5 de juny del 2012

HOTEL SUIS DE SABADELL

Sabadell es reivindicava com a Ciutat, i conseqüentment s’anava dotant de tot allò que cal tenir; l’edifici de l'Hotel Suís situat al davant de l'estació del ferrocarril n’és un clar exemple .

L'hotel fou dissenyat l'any 1902 per l'arquitecte Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – 20 de setembre del 1928) Va ser deixeble de Domènech i Muntaner i ajudant de Gaudí (per exemple, a la Casa Calvet).



És un dels edificis que exemplifica de manera més clara el pas del modernisme a Sabadell. La façana està decorada amb trencadís, esgrafiats i ferro forjat, la porta principal, situada a la cantonada, és precedida per un pòrtic que suporta la balconada principal, amb força voladís. Destaca el parament, molt decorat, amb maó vist i esgrafiats de motius florals, pedra tallada i plafons ceràmics.

En el 110 aniversari de l’Hotel Suís, el temps ha vingut a confirmar que el somni de la Ciutat, s’ha quedat justament en això, potser fins i tot en un malson, desprès del rosari de pèrdues; tèxtil, metal•lúrgia, finances,.... fins tancava l’acadèmia de la Guardia Civil !!!!!

L’edifici - malgrat conservar el rètol – fa temps que no és dedica a l’activitat per la que fou aixecat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada