dissabte, 10 de desembre del 2011

TORNEN LES BRIGADES VOLUNTARIES DE CREU ROJA ?

Les van desfer l’any 1.989, manaven els del PSOE, i des de les files dels voluntaris, es va veure clar que la maniobra pretenia, més enllà d’un canvi d’uniforme – que ja ens semblava bé - , passar d’un model bàsicament aixecat sobre el voluntarisme, a fer la ‘ la casa’ – en dèiem així – una ‘menjadora més’ per les masses assedegades de participar del ‘festí públic’, d’allò de la ‘justícia social’, i dels ideals universals de la Creu Roja, res de res.

No he sabut trobar una carta que publicaven aleshores quasi tots els diaris de Catalunya, desapareguts dissortadament en la seva majoria, en la que explicava com la major dels que havíem destinat una part del nostre temps, i dels nostres sabers a ‘ la casa’, ho havíem fet – i ho tornaríem a fer – malgrat la interferència fins aleshores del feixisme o del nacionalcatolicisme, i en aquell moment precís per socialnacionalisme.

Amb poc menys de vint anys, vivim en un escenari on torna a fer-se imprescindible la col•laboració voluntària perquè no quedin desemparats els més febles, gràcies als ‘demòcrates de saló' el país ha fet un salt endarrere, que ens deixa en un nivell comparable justament als inicis del segle XX. Mai els ho agrairem suficientment, al Felipe González Márquez, al Jose Maria Aznar López, al José Luis Rodríguez Zapatero, o a l’inefable Mariano Rajoy Brey.

El barret ‘ de gala’ de l’uniforme que ens havíem de pagar cadascú – si el volíem - forma part de l’atretzo d’un grup de teatre, o així m’ho penso, ja que no me’l van tornar; l’americana amb les dues estrelles a la màniga – era un oficial segon – crec que la podria trobar en algun fons d’armari . El que està intacte com el primer dia, és la voluntat malgrat uns i altres, de fer d’aquest món un lloc més acollidor per a tothom.

Si tornen – que farien un gran bé al país – aquells ideals que s’aixoplugaven sota la Creu Roja, molts dels que formàvem a les Brigades de Tropes de Socors estem disponibles.


Ah!, ens identificarem amb allò que decideixi ‘ la casa’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada