diumenge, 18 de setembre del 2011

DESCUIT O PREMONICIÓ ?

En els territoris que l’anomenem avui ‘ Regne d’Espanya’ és molt senzill trobar escuts, emblemes i senyals de tota mena, del període polític que s’inicià l’any 1.936 amb l’alçament d’alguns militars contra la República, i que sense cap exigència de responsabilitat, ens ha portat a l’actual ‘ democraciola’.

Està clar que alguns dels actors – per raons d’edat – han deixat el seu paper en ‘ aquesta obra’, tant clar almenys, com que el guió – amb petites correccions tècniques – continua quasi intacte.

La República en el curt espai de temps en que va poder actuar, va aixecar escoles, construir carreteres, impulsar el transport ferroviari, .... la major part d’aquestes infraestructures – algunes en estat precari – continuen donant servei.

Us imagineu el goig que va sentir en constatar la sobrevivença d’un escut constitucional de la II República, desprès d’aquesta llarga ‘travessa del desert ‘ que per als qui pensem que la democràcia és el millor del sistemes politics, sembla no acabar-se mai ?.



Vull pensar, penso, que és una premonició, però justament per garantir-ne la indemnitat em vaig qüestionar si havia d’explicar-ho. Ho faig amb reserva, i per descomptat sense esmentar l’indret on està instal·lat; tinc clar que això el condemnaria irremissiblement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada